iPad

iPad studeiecirkel för pedagoger

Write to Read med iPads

Appar för skrivning och läsning:
Klicka på bilden för att komma till iTunessidan för mer information.

Screen Shot 03-27-14 at 01.53 PM
Skolstil: Skolstil är ett enkelt skrivprogram med bokstavsljud. När bokstaven trycks ner på tangentbordet hörs bokstavsljudet. Bokstäverna på skärmen ser ut som de bokstäver
man lär sig att skriva för hand.
Pris: 22 kr

Screen Shot 03-27-14 at 02.03 PM
Ordens magi:Ordens Magi är en unik app som låter barn bygga vilka ord som helst genom att använda talande flyttbara bokstäver och höra ljudet av bokstäverna och orden som de bygger. Appen använder sig av avancerad text-till-tal teknik och kan uttala och stavningskontrollera ett obegränsat antal ord.
Pris 45 kr

Screen Shot 03-27-14 at 02.05 PM
Skrivis: Skrivis är det perfekta spelet för barn som vill lära sig stava på både svenska och engelska!
Pris: Gratis

Screen Shot 03-27-14 at 02.06 PM

Kul för barn: Kul för barn är en svenskutvecklad app inriktad på barns lek och lärande. Pekboken innehåller över 70 bilder i fyra olika kategorier: djur, djurens barn, fordon och saker. Utöver pekbok finns även sex fina niobitarspussel, samt spelen ”en av fyra” och Memo match. I dessa spel blandas bilder från samtliga kategorier.
Pris: 22 kr

Screen Shot 03-27-14 at 02.07 PM
Se bokstavsljuden: Var kommer ljuden ifrån och hur formar man tungan och läpparna, för att bilda de olika bokstavsljuden?
Pris: Gratis

Screen Shot 03-27-14 at 02.08 PM
Stavningslek är en svenskproducerad pedagogisk app som lär ut stavning av mer än 300 substantiv, på tio olika språk, och i varierande svårighetsgrader. Här tränar barnen att skriva ord på ett lekfullt och roligt sätt.
Pris: 22 kr

Screen Shot 03-27-14 at 02.09 PM
NalleMix 1 är en svenskproducerad pedagogisk app med bra kunskapsinnehåll för lek- och sysselsättning i såväl förskola som i hemmet. Bilderna är rikt illustrerade och håller hög kvalitet. Beröm och instruktioner sker givetvis på svenska. Allt i allt en både lärorik och rolig app för ditt barn!
Pris: 15 kr

Screen Shot 03-28-14 at 08.26 AM
NalleMix 2: Bygga och möblera är utvecklat enligt grundläggande svensk förskolepedagogik. Här kan barnen sysselsätta sig i timmar med att bygga upp sina egna bilder i fyra olika miljöer. Man kan dekorera hus och trädgård, bygga sin stad, möblera vardagsrum och möblera kök. Många underbara bilder och animationer med en nalle som ger instruktioner på svenska.
Pris: 15 kr

Screen Shot 03-27-14 at 02.15 PM
Happi stavar: Har ditt barn precis lärt sig läsa? (Om inte, börja med att ladda ner Happi läser). Då är nästa steg att börja stava. Häng med Happi på en rolig stavningsträning bland mängder av minikorsord.
Pris: 15 kr

Screen Shot 03-27-14 at 02.16 PM
Happi läser: Happi Läser är utvecklad för att stimulera läsning i tidig ålder genom en färgglad och stilren läsaktivitet. Alla ord i spelet läses upp för extra feedback och efter varje nivå finns en smaskig frukt att “äta” upp. Spelet har dessutom 8 språk inbyggda – perfekt för skolor och familjer där man lär sig ett andra språk.
Pris: 15 kr

Screen Shot 03-27-14 at 02.17 PM
Match it up: Spelet Match it up hjälper att utveckla visuell uppfattning, kognitiva kompetenser såsom kategorisering, och med föräldrarnas hjälp kan det även utveckla språkkunskaper, till exempel, genom att namnge objekt och färger.
Pris: Gratis

Screen Shot 03-27-14 at 02.20 PM
Miniklubb: Miniklubb är ett utbildningsspel på svenska av hög kvalité som kombinerar seriöst lärande med lek. Spelet innehåller många fantasifulla uppgifter som utvecklats i samarbete med föräldrar, pedagoger och det danska nationella lärocentrat för läsning (Nationalt Videnscenter for laesning). Miniklubb är ett jättebra komplement till undervisningen i skolan eller som hjälp inför en bra skolstart.
Pris: 45 kr (Finns även Lite-version : Gratis)

Screen Shot 03-27-14 at 02.22 PM
Pettson: Hjälp Pettson och Findus att bygga uppfinningar! I det här kluriga spelet ska du hjälpa till att göra färdigt de finurliga uppfinningarna. Det gäller att lista ut vilka föremål som ska vara med och vilken funktion de ska ha.
Pris: 15 kr

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s